Svi smo u nekom iščekivanju praznika pa baš i nemamo vremena da se mnogo bavimo obrocima. Neko privodi kraju poslovne planive za ovu godinu, neko donosi važne životne odluke, a neko se priprema za velike promene. Ipak, zajedničko je svima da moramo da jedemo, a kada je već tako, imamo sjajan recept kako da se odlično najedete, a ne potrošite mnogo vremena
Sastojci:
- 500g testenine po želji
- 800ml kozerviranog paradajza
- 150g slaninice
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 1 manji luk, iseckan
- 1 veza zelja, očišćenog
- šaka svežeg bosiljka
- 500 g testenine po želji
- 4 šolje vode (960 ml)
- 100 g rendadog kačkavalja
- so, biber i začini po želji
Priprema:
- Prodinstajte crni i beli luk oko 3 minuta na malo ulja u nekom većem sudu. Dodajte sve preostale sastojke osim slaninice, prelijte sa 4 šolje vode, stavite začine, posolite i sačekajte da provri.
- Kada provri, nastavite da kuvate onoliko koliko na pakovanju testenine piše, povremeno mešajući. Pastu ne treba cediti jer će testenina upiti svu tečnost.
- Slaninicu sitno iseckajte i propržite na slaboj vatri pa dodajte u pastu.
- Odozgo pospite rendanim kačkavaljem!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.