Iako su temperature već visoke, moramo normalno da funkcionišemo, idemo na ispite, posao, imamo društveni život... Pa kada je već tako, moramo i da jedemo. Naš predlog je da ovu pileću salatu napravite za sutra i uživate u sjajnom i laganom obroku
Sastojci:
- 200 g pilećeg belog mesa
- 200 g kisele pavlake
- 200 g pečenog slanog kikirikija
- 100 g pečenog susama
- 200 g majoneza
Priprema:
- Piletinu skuvajte, iseckajte na što sitnije kocke i iscepkajte na listiće.
- Kikiriki možete sitno iseckati, ali je praktičnije da ga stavite u najlon kesu, zatvorite je i onda smrvite oklagijom ili usitnite tučkom za meso.
- Susam pecite na tiganju bez dodavanja ulja nekoiko minuta, dok ne dobije žutu nijansu.
- Pomešajte majonez i pavlaku, izmešajte sve sastojke i probajte salatu, te ako vam je neslana, dodajte malo soli.
- Servirajte ohlađenu uz tostiran hleb ili u vidu ukusnog predjela.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.