Iako je fritata jelo veoma blisko kajgani koju smo navikli da doručkujemo, ona je ipak neka nadograđena verzija koju su osmislili italijani. Reč je o umućenim jajima kojima se dodaje povrće, a po želji, u fritatu možete dodatii kobasicu, začine ili pršutu
Sastojci:
- 8 jaja
- ¼ šolje mleka
- 1 kašika maslivnog ulja
- ½ šolje seckane šargarepe
- 1 šolja šunke isečene na kockice
- 10 iseckanih čeri paradajza
- Seckani peršun
- Biber
- 300gr sira
- 3 iseckane špargle
Priprema:
- Umutite jaja u činiji, a na maslinovom ulju propržite šparglu, šunku, šargarepu i začine. Kada dobiju zlatkastu boju skinite ih sa vatre.
- Dodajte jaje i ponovo vratite na tihu vatru bez mešanja. Narendajte sir preko jaja i dopustite smesi da naraste kako se bude pekla,ali i da se sir rastopi.
- Kada se sir rastopi, sklonite sa vatre fritatu i isecite na truglove.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.