Postoje peciva koja su bez susama nezamisliva, a o njegovim benefitima je suvišno i govoriti jer ih je mnogo. Poslednjih godina, susam se sve češće koristi u slavskim salatama koje se iznose sa predjelom, a ostaju na stolu tokom cele proslave. Susam je taj koji svakoj salati i namazu daje onaj poseban, neodoljivi šmek
Sastojci:
- 500 g sitnog sira
- 100 g susama, ili po ukusu
- 130 g kukuruza šećerca, mariniranog ( to je ona najmanja konzerva )
- 3 – 5 kiselih krastavčića zavisi od veličine
- 100 g šunke, šunkarice ili nečeg sličnog
- 1 puna kašika pavlake ( može i više )
- 50 g majoneza
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Propržiti susam na tiganju da malo porumeni.
- Pomešati sir, krastavce, šunku i kukuruz pa sve izmešati. Posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i majonez pa sve dobro promešati.
- Na kraju dodati ohlađen susam i sve sjediniti.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.