Reši 420 pregleda 02. Januar 2025.

Salata sa leblebijama, lagano i zdravo jelo!

pixsell/canva

Kada želite nešto brzo, a zdravo i zasitno, obrok salate su odlična ideja! Iako verujemo da vam sada ovaj recept nije mnogo potreban, ostavite ga za posle Božića! Kada prođe vreme sarmi, pečenja i ruske, učinite svom organizmu uslugu i napravite ovu predivnu, laganu salatu

Sastojci:

  • 250 g leblebija iz konzerve
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 2 sušena paradajza
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog kima
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna
  • 1 šolja seckanog peršuna
  • 5-6 listova svežeg bosiljka

Priprema:

  1. U tiganju zagrejte 2 kašike ulja i dodajte oceđene i osušene leblebije. Zatim posolite i pospite mlevenom crvenom paprikom. Promešajte i pržite dok leblebije ne dobiju boju i ne zamirišu pa izvadite leblebije.
  2. Propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte mleveni beli luk. Dodajte seckanu papriku, sušeni paradajz i malo posolite. Promešajte i dinstajte 2 minuta.
  3. Isključite šporet, pa kada se ohladi, dodajte kim i tucanu papriku, pa promešajte. Odozgo sipajte leblebije i mešajte dok se sve ne sjedini.
  4. Pomešajte seckani bosiljak i peršun, pa prelijte limunovim sokom. Dobijenu smesu sipajte preko salate i lagano promešajte.

Prijatno!

Tvoja reakcija?