Iako smo navikli na one standardne pohovane paprike u jajima i brašnu koje se u ovo doba godine rado spremaju u srpskim domovima, imamo recept i za ovaj specijalitet u posnoj varijanti. Pogledajte šta vam je sve potrebno da napravite ovaj savršeni ručak
Sastojci:
- 10 pečenih paprika
- 150 ml piva
- 100 g brašna
- 100 g prezle
- po ukusu soli
- po ukusu suvog biljnog začina
- po potrebi ulja
Priprema:
- Pečene paprike oljuštiti. U dublji tanjir naliti pivo, a u dva plića tanjira usuti brašno i prezlu.
- Papriku najpre posoliti i začiniti po ukusu, zatim je uvaljati u brašno, onda umakati u pivo, a zatim u prezle. Postupak ponavljati i sa preostalim paprikama.
- Pržiti u ulju zagrejanom na srednjoj temperaturi, pa odlagati na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.