Kada počne sezona karfiola, najčešće se odlučujemo za prirpemu potaža, pohovani karfiol ili musaku. Mi imamo jednu zanimljivu ideju kako da svoje ukućane obradujete ukusnim i zdravim jelom koje se brzo priprema
Sastojci:
- 1 veća glavica karfiola
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 200 g prezli
- 2 kašičice soli
- 3 kašike ulja
- 2 jaja
Priprema:
Karfiol očistite, operite i obarite u slanoj vodi oko 15 minuta. Propržite prezle na malo ulja i posolite po ukusu.
Izvadite karfiol iz vode i pomešajte sa prezlama. Umutite pavlaku za kuvanje sa jajima pa prelijte preko njega i zapecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.