Ljudi se dele na one koji boraniju obožavaju i na one koji je ne podnose! Kako je sada njena sezona, ovi iz prve 'grupe' je jedu u svim mogućim varijantama, a jedna od njih je svakako i salata
Sastojci:
- 200 g boranije može i žuta I zelena, ovde sam koristila žutu
- 1 kašika senfa
- 1 kašika soka od limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- Beli luk iz rerne
- So
- Biber
Priprema:
- Glavicu belog luka stavite u foliju ubacite ga u rernu na 200 C da se peče oko sat vremena.
- Boraniju očistite i kuvajte u dobro posoljenoj vodi oko 10 minuta. Zatim je procedite i stavite pod mlaz hladne vode, kako bi ostala hrskava.
- Beli luk zgnječite, dodajte mu senf, limun, so, biber i maslinovo ulje i prelijte preko pripremljene boranije.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.