Prvi 1042 pregleda 22. Mart 2024.

Punjeni opanci, pravi specijalitet od paprika!

canva

Ovo jelo dobilo je naziv po starinskoj srpskoj obući jer izgledom podseća upravo na opanke. Veoma je ukusno, lepo i lagano i uopšte ne sumnjamo da će vam se dopasti

Sastojci:

  • 6 crvenih paprika
  • malo ulja za mazanje
  • so
  • 2 jajeta
  • 100 g mlevenog mesa
  • 100 g sira
  • 50 g kačkavalja
  • prstohvat soli
  • bibera i peršuna
  • 6 kriški paradajza

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Paprike oprati, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana paprike pa poređati u suvu posudu za pečenje.
  2. Žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.
  3. Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.

Prijatno!

Tvoja reakcija?