Jela od paprike je bezorj, ali ono koje se najradije jede i na koje svi verovatno anjpre pomislimo jesu punjene paprike. I opet, koliko god ovo jelo bilo klasik, postoji toliko opcija za nadev da zaista možete od porodičnog ručka da napravite pravi spektakl
Sastojci:
- 800 g mešanog mlevenog mesa
- 8 paprika
- 1 šolja pirinča
- 2 šolje soka od paradajza
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika brašna
- so, biber
- ulje
Priprema:
- Paprike dobro operite pa ih izvrtite i očistite od semena. Odsečene peteljke nemojte bacati, već sačuvajte sa strane kako biste "zatvorili" spremljene paprike.
- Crni luk isecite na sitnije kocke i propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Proprženom luku dodajte mleveno meso i na srednjoj vatri sve dinstajte.
- Kada bude promenilo boju, dodajte sok od paradajza i mešajte da se sve sjedini. Ukoliko vam je smesa malo gušća, slobodno možete dodati i malo vode. Posle kratkog krčkanja, dodajte mlevenu papriku i ostale začine.
- Pirinač, koji ste prethodno veče potopili u činiju s vodom, ubacite u smesu sa mesom, promešajte, poklopite i ostavite da se krčka oko 10 minuta. Na kraju dodajte i kašiku brašna i promešajte.
- Kašikom sipajte nadev u paprike. Svaku punjenu papriku zatvorite sa poklopcem odnosno odsečenom peteljkom pa ih ređajte u tepsiju koju ste malo nauljili, a u međuvremenu upalite i rernu da se dobro zagreje. Tepsiju sa paprikama nalijte vodom ili sa paradajz sokom i stavite na pečenje oko 35 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.