Povrća u ovo vreme ima u izobilju, pa ga treba iskoristiti na najbolji mogući način, a jedan od njih je svakako čorbica. Ništa tako lepo ne osvežava kao letnja čorba puna vitamina, u koju, po sopstvenom ukusu, možete dodati i pavlaku
Sastojci:
- 1/4 glavice karfiola
- 1 keleraba
- 1 veći krompir
- 2 šargarepe
- 2 sveže paprike
- 2 crvena paradajza
- 1 glavica crnog luka
- so
- biber
- vegeta
- aleva paprika
- 1 kašika brašna
- 1 vezica peršunovog lista
Priprema:
- Propržite iseckan luk na ulju, dodajte brašno, pržite kratko vreme pa dodajte alevu papriku.
- Kad pa paprika zamiriše, dodajte sitno iseckano povrće, brzo promešajte i nalijte vodom uz stalno mešanje.
- Voda kojom nalivate treba da bude vrela.
- Dodajte malo soli, vegete i bibera, poklopite tako da čorba ne iskipi, pa kuvajte petnaestak minuta.
- Dodajte oljušten i isečen paradajz kada povrće omekša, kuvajte još desetak minuta pa spustite u čorbu seckan peršunov list. Promešajte i skinite jelo sa šporeta.
- Savet: Morate voditi računa da pri nalivanju vrele vode jelo dobro mešate, naroči to po dnu posude, da bi se zaprška rastvorila u vodi i izjednačila.
- U protivnom, jelo može da zagori.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.