Prvi 6198 pregleda 19. Oktobar 2023.

Piletina sa pečenim paprikama za najlepši ručak!

canva

Simbol jeseni u Srbiji je pečena paprika, a na ulicama se već uveliko može osetiti miris istih koje čekaju pripremu ajvara. Ako i vas miris pečene paprike asocira na neka lepa minula vremena i uživate u njemu, predlažemo d anapravite ovo ukusno jelo koje će se dopasti čak i vašoj deci

Ovo jelo možete pripremiti na razne načine i didati mu ono što želite, ali ne zaboravite da mu pečena paprika daje poseban šmek, savetuje Lepota i Zdravlje.

Sastojci:

  • 6 pilećih karabataka
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 4 velike crvene paprike
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 5 kašika ulja
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suvog ruzmarina
  • so i biber po ukusu
  • 1 šolja pilećeg bujona ili vode
@eats.foodgie let’s make black pepper chicken 🤤🧡 Ingredients: - 300 g chicken thigh, diced - 2 cloves garlic, minced - 1/2 tsp ginger, minced - 1/2 red bell pepper - 1/2 green bell pepper Sauce ingredients - 65 ml chicken broth - 1 tbsp soy sauce - 1 tsp dark soy sauce - 1/2 tbsp cornstarch - 1/2 tbsp shao xing wine - 1 tbsp sugar - 2 tsp black pepper Chicken marinaded ingredients: - 1/2 tbsp soy sauce - 1/2 tbsp shao xing wine - 1/2 tbsp cornstarch - 1/2 tbsp oil - salt and pepper to taste Instructions: 1. Mix until combine sauce ingredients. Set aside 2. Season chicken with soy sauce, shao xing wine, cornstarch, oil, salt and pepper 3. Fry chicken until golden brown 4. Heat oil over medium heat, saute garlic and ginger until fragrant and add in onion and bell peppers 5. Add chicken back to the pan follow with the sauce. Stir fry until the sauce thickened 6. Serve with warm rice. Enjoy ✨ #chicken #stirfry #chickenstirfry #blackpepperchicken #pepper ♬ Paint The Town Red - Doja Cat

Priprema:

  1. Pre same pripreme, uključite rernu da se ugreje na 220 stepeni Celzijusa.
  2. Oprane paprike stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni 20-30 minuta, dok koža paprika ne postane tamno smeđa i naborana. Kada što se paprike ispeku, izvadite ih iz rerne i stavite u plastičnu činiju i prekrijte kesom i krpom kako bi se lakše oljuštile.
  3. Karabatake začinite solju i biberom pa ih poređajte u nauljenu šerpu. Prelite uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.
  4. Sipajte u šerpu dve kašike ulja i zagrejte ga na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk isečen na kriške i pržite dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još dva minuta.
  5. Oljuštite pečenu papriku i iseckajte pa dodajte luku i dinstajte ih još nekoliko minuta.
  6. Dodajte origano, ruzmarin, so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Po želji možete dodati i malo paradajz pirea ili ljutu papričicu.
  7. U šerpu dodajte pečene karabatake i pileći bujon. Stavite šerpu u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok ne ispari skoro sva tečnost.

Prijatno!

Tvoja reakcija?