U poslednje vreme su uštipci postali sve aktuelniji kao obrok ili posluženje. Takođe, piletina uvek ima svoje mesto na svim mogućim trpezama. A šta se dobije kada se ukrste ove dve vrste jela? Pa savršenstvo, naravno
Piletina pripremljena na ovaj način ukusnija je od pohovane, a sigurni smo da će se svideti i mališanima koji znaju da budu probirljivi kada je hrana u pitanju.Kako treba da odstoje u frižideru barem sat vremena, možete ih pripremiti unapred, pa onda samo izvaditi i pržiti kada dođe vreme za jelo, piše 24 sedam.
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 3 jaja
- 1 kašika senfa
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica origana
- kašičica karija
- biber i so po ukusu
- pola kašičice belog luka u prahu
- 1 kašika pšeničnog brašna
- 1 kašika kukuruznog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 150 ml ulja za prženje
Priprema:
- Piletinu iseckajte na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte začine, ulje, brašno i prašak za pecivo pa dobro promešajte da nema grudvica. Potom dodajte meso i prekrijte. Ostavite najmanje sat vremena u frižideru, a može i preko noći.
- Kada je meso odstajalo u frižideru, smesu vadite kašikom i spuštajte u zagrejano ulje.
- Kada počnete sa prženjem snizite temperaturu ringle. Pileći uštipci se prže oko četiri minuta s jedne, a potom i tri, četiri minuta s druge strane dok lepo ne porumene.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.