Prvi 404 pregleda 27. Januar 2024.

Pileći uštipci 'prste da pojedeš'!

canva

U poslednje vreme su uštipci postali sve aktuelniji kao obrok ili posluženje. Takođe, piletina uvek ima svoje mesto na svim mogućim trpezama. A šta se dobije kada se ukrste ove dve vrste jela? Pa savršenstvo, naravno

Piletina pripremljena na ovaj način ukusnija je od pohovane, a sigurni smo da će se svideti i mališanima koji znaju da budu probirljivi kada je hrana u pitanju.Kako treba da odstoje u frižideru barem sat vremena, možete ih pripremiti unapred, pa onda samo izvaditi i pržiti kada dođe vreme za jelo, piše 24 sedam.

via GIPHY

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 3 jaja
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica origana
  • kašičica karija
  • biber i so po ukusu 
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašika pšeničnog brašna
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 150 ml ulja za prženje

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Piletinu iseckajte na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte začine, ulje, brašno i prašak za pecivo pa dobro promešajte da nema grudvica. Potom dodajte meso i prekrijte. Ostavite najmanje sat vremena u frižideru, a može i preko noći.
  2. Kada je meso odstajalo u frižideru, smesu vadite kašikom i spuštajte u zagrejano ulje.
  3. Kada počnete sa prženjem snizite temperaturu ringle. Pileći uštipci se prže oko četiri minuta s jedne, a potom i tri, četiri minuta s druge strane dok lepo ne porumene.

Prijatno!

Tvoja reakcija?