Tortilje su mnogima omiljene zato što se mogu kombinovati sa različitim namirnica i tako nikome ne mogu dosaditi. Sve da ih jedete i svakog dana, uvek možete promeniti nadev i imati sasvim drugačiji obrok od jučerašnjeg
Današnje tortilje su neka vrsta girosa (uslovno rečeno). Brzo se pripremaju, a za njih možete isloristiti ostatke mesa od juče, piše Coolinarika.
Sastojci:
- 6 tortilja
- 200-300g pilećeg prženog mesa
- 200-300g cheddar sira
- 4-5 struka mladog luka
- 8 listova przene slanine
- kisela pavlaka i salsa
Priprema:
- U nelepljivi tiganj dodajte 2 kašike ulja, ostavite da se malo zagreje na srednjoj vatri pa stavite tortilju. Smanjite temperaturu ringle između srednje i najmanje.
- Preko tortilje stavite cheddar ili drugi topljivi sir po izboru, zatim liseckani luk, slaninu i piletinu pa ponovo pospite sirom.
- Poklopite drugom totiljom pa okrenite kako bi se i ona zapekla.
- Isecite na četvrite i služite uz pavlaku i salsu ili prilog po izboru.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.