Paprika se može puniti razlićitim nadevima prema ukusu, ali ako još niste probali, napunite ispečenu paprike i doživite pravu rapsodiju ukusa! Ovo jelo se relativno brzo priprema, a veoma je sočno i ukusno
Sastojci:
- 10 pečenih i očišćenih paprika
- 500g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- peršun
- 5-6 čena belog luka
- so i biber po ukusu
- 1 jaje
Preliv:
- 3 jaja
- 400ml neutralne pavlake za kuvanje
Priprema:
- Pomešajte mleveno meso, sitno seckanu glavicu crnog luka i izgnječen beli luk. Dodajte začine, jaja i sitno seckan peršun.
- Pečene paprike očistite i isecite tako da dobijete list. Svaku papriku punite mesom i savijajte kao sarmu.
- Sarmice od pečenih paprika poređajte u vatrostalnu činiju pa prelijte sa umućenim jajima i neutralnom pavlakom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Poslužite toplo.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.