Prvi 929 pregleda 25. Mart 2025.

Pečene pa punjene paprike, lako se prave i brzo pojedu!

canva

Paprika se može puniti razlićitim nadevima prema ukusu, ali ako još niste probali, napunite ispečenu paprike i doživite pravu rapsodiju ukusa! Ovo jelo se relativno brzo priprema, a veoma je sočno i ukusno

Sastojci:

  • 10 pečenih i očišćenih paprika
  • 500g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • peršun
  • 5-6 čena belog luka
  • so i biber po ukusu
  • 1 jaje

Preliv:

  • 3 jaja
  • 400ml neutralne pavlake za kuvanje

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Pomešajte mleveno meso, sitno seckanu glavicu crnog luka i izgnječen beli luk. Dodajte začine, jaja i sitno seckan peršun. 
  2. Pečene paprike očistite i isecite tako da dobijete list. Svaku papriku punite mesom i savijajte kao sarmu.
  3. Sarmice od pečenih paprika poređajte u vatrostalnu činiju pa prelijte sa umućenim jajima i neutralnom pavlakom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Poslužite toplo.​​​​

Prijatno!

Tvoja reakcija?