Kako i samo ime ove paste na italijanskom jeziku znači 'proleće', jasno vam je da se radi o jednom živopisnom i ukusnom jelu, karakterističnom za ovo doba godine. Ova pasta je veoma ukusna i brzo će se odomaćiti na vašim jelovnicima
Sastojci:
- 500g testenine po izboru
- 1 tikvica
- 1 šolja čeri paradajza
- 1 paprika
- 1 cvet brokolija
- polovina glavice crnog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašika suvog začina
- sok od jednog limuna
- 150 g putera
- pola šolje rendanog parmezana
- voda
- so
Priprema:
- Skuvajte testeninu prema uputstvu u slanoj vodi. Vodu u kojoj ste kuvali testeninu sačuvajte sa strane.
- Ogulite tikvicu i isecite je na kolutove. Papriku isecite na željene komade, a čeri paradajz na polovine.
- Sipajte maslinovo ulje u veći tiganj, sitno seckan beli luk kao i sitno seckan crni luk i dinstajte oko pet minuta dok obe vrste luka ne omekšaju. Potom ubacite sve povrće i dinstajte dok se sve ne skuva, ali nemojte da vam bude mnogo kašasto povrće.
- Kada sve bude gotovo, onda ubacite kuvanu testeninu, puter, limunov sok, parmezan i malo tečnosti u kojoj se kuvala testenina. Začinite pa po želji možete da pospete još parmezana.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.