Za one koji su u prethodnim danima preterali sa hranom i kalorijama i sada bi jeli nešto malo laganije, imamo odličan predlog: Napravite papriku u pavlaci! Ovaj recept možete prilagoditi svom ukusu, a mi sa vama delimo osnovu
Sastojci:
- paprike somborke (količina po želji )
- slana voda
- punomasna kisela pavlaka
Priprema:
- Paprike operite i očistite ih od semenki.
- U veću posudu sipajte vodu i dobro je posolite. U nju stavite paprike i poklopite tako da voda bude preko njih, pa ih ostavite da odstoje minimum 7 dana.
- Nakon tog perioda, izvadite paprike iz vode, dobro ih ocedite i napunite pavlakom.
- Napunjene paprike ređajte u plastičnu posudu jednu do druge, pa kada složite ceo red, premažite paprike pavlakom, a zatim ponovite postupak sve dok ne potrošite sve sastojke.
- Na kraju opet sve premažite pavlakom i ostavite na toplom mestu 2 do 3 dana da uskisnu, uz povremeno podizanje poklopca, kako biste pažljivo prosuli vodu koja se nakupila od paprika.
- Nakon 3 dana posudu sa paprikama stavite u frižider i služite po želji.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.