Prvi 427 pregleda 12. Januar 2025.

Paprika u pavlaci, ukusan prilog ili salata!

canva

Za one koji su u prethodnim danima preterali sa hranom i kalorijama i sada bi jeli nešto malo laganije, imamo odličan predlog: Napravite papriku u pavlaci! Ovaj recept možete prilagoditi svom ukusu, a mi sa vama delimo osnovu

Sastojci:

  • paprike somborke (količina po želji )
  • slana voda
  • punomasna kisela pavlaka

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Paprike operite i očistite ih od semenki.
  2. U veću posudu sipajte vodu i dobro je posolite. U nju stavite paprike i poklopite tako da voda bude preko njih, pa ih ostavite da odstoje minimum 7 dana.
  3. Nakon tog perioda, izvadite paprike iz vode, dobro ih ocedite i napunite pavlakom.
  4. Napunjene paprike ređajte u plastičnu posudu jednu do druge, pa kada složite ceo red, premažite paprike pavlakom, a zatim ponovite postupak sve dok ne potrošite sve sastojke.
  5. Na kraju opet sve premažite pavlakom i ostavite na toplom mestu 2 do 3 dana da uskisnu, uz povremeno podizanje poklopca, kako biste pažljivo prosuli vodu koja se nakupila od paprika.
  6. Nakon 3 dana posudu sa paprikama stavite u frižider i služite po želji.

Prijatno!

Tvoja reakcija?