Krompir je uvek rado viđen prilog uz meso na domaćim trpezama, a jedan od omiljenih obrika je pire. Obaren posoljen i ispasiran, uz par dodatnih sastojaka, krompir dobija savršen ukus, ali za savršeno kremastu strukturu neki tvrde da uopšte ne treba ulagati previše truda već samo primeniti neke savete
Dodavanje putera i mleka pireu će uvek dati punoću ukusa i kremastu strukturu kojoj težimo, ali stručnjaci kažu da ovo uopšte nije neophodno. Osim što bespotrebno trošite ove sastojke na pogrešan način, krompiru 'ubijate' izvorni ukus, a takođe ga 'pumpate' praznim kalorijama i masnoćama kojih u mleku i puteru ima na pretek.
Najbolji savet jeste da krompir obarite na pari, dodate mu so i maslinovo ulje pa sve zajedno dobro umutite štapnim mikserom. Ukoliko je potrebno, smesi možete dodati malo prokuvan vode, ali vodite računa da ne preterate. Na kraju možete dodati biber i suvi začin ukoliko ga koristite.
Ako, pak, ne odustajete od mleka i puter, ono što bi zapravo trebalo da uradite jeste da krompir skuvate u mleku. Kada se skuva, nema potrebe ni ga ga cedite već mu odmah možete dodati malu količinu putera, so i biber po ukusu.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.