Nakon Vaskrsa, u mnogim domovima se danima 'vuku' ostaci hrane. I kako se često dešava da pripremimo mnogo više nego što nam je zaista potrebno, a simbol ovog praznika su jaja, imamo savršen predlog kako da ih iskoristite
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- sredina od dva parčeta starog hleba
- 1 dl mleka
- 6 jaja
- malo ulja
- crvena mlevena paprika
- so i biber
Priprema:
- Mleveno meso začiniti i dodati isceđen omekšali hleb, koji ste prethodno potopili u mleku, pa sve dobro umesiti.
- Umešenu smesu staviti na najlonsku foliju i rastanjiti na 1 cm debljine.
- U sredinu preko mesa poslagati očišćena kuvana jaja. Uz pomoć folije umotati rolat tako da jaja ostanu u sredini. Napravljen rolat izvaditi iz folije, staviti u tepsiju, pa peći oko pola sata na 250 stepeni.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.