Iako je leto daleko iza nas, makar kada je hrana u pitanju ne možemo da se požalimo jer na pijacama još uvek ima kvalitetnog povrća koje leti svakodnevno jedemo. Baš zato, dok još ima ovih namirnica, delimo sa vama recept za ovo savršeno jelo
Punjena paprika sa povrćem nije ništa novo, recepti su uglavnom slični, ali ova je posebna jer joj se dodaju masline! Upravo zato, ona je jedan savršeni mediteranski obrok za sve one koji ne mogu da prebole kraj leta i početak praznične sezone, pišu Vijesti.
Sastojci:
- 4 - 5 crvenih paprika
- 1 žuta paprika
- 150g čeri paradajza
- 2 patlidžana
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 60 g maslina
- 125g mocarele
- 1 kašika maslinovog ulja
- 300 g prezli
- so i biber po ukusu
- začini po želji
Priprema:
- Patlidžan i tikvice očistite pa ih isecite na kockice.
- Žutu papriku i čeri paradajz takođe narežite na komadiće. Crni luk iseckajte i pustite da se zapeče na laganoj vatri uz stalno mešanje. Po potrebi dodajte malo vrele vode.
- Odrežite vrh kapice crvene paprike i ostavite sa strane. Paprikama uklonite semenke, posolite ih i ostavite naopačke na čistu kuhinjsku krpu.
- Omekšalom luku dodajte žutu papriku, posolite, pobiberite i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte patlidžan, bosiljak, još prstohvat soli i kuvajte 10 minuta. Na kraju dodajte tikvice i čeri paradajz, još prstohvat soli i kuvajte 5 minuta. Povrće treba da bude mekano, ali još uvijek celo. Ostavite da se ohladi pa ga stavite u činiju, dodajte masline, prezle i začine pa pažljivo promiješajte.
- Crvene paprike posložite u pleh za pečenje ili plitku šerpu i napunite do pola smesom od povrća. U svaku papriku dodajte nekoliko komadića sira.
- Na svaku papriku stavite kapicu i pecite oko 35 minuta u zagrejanoj rerni. Paprike moraju da budu mekane, ali se ne smeju raspadati.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.