Svaki minut sna nam je ujutru dragocen pa se trudimo da što duže ostanemo u krevetu. Kada je u pitanju doručak, uglavnom pripremimo sve veče pre kako bismo ujutru to samo ponali sa sobom i ne bismo kasnili na dnevne obaveze
Ove mafine sa ajvarom možete praviti uveče i ostaviti ih za doručak, ili obrnuto: Napravite ih ujutru ukoliko imate vremena, a oni će biti savršeno sveži za večeru, savetuje Glossy.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 šoljice kukuruznog brašna
- 2 šoljice belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 5 kašika ajvara
- 200ml jogurta
- 400ml mleka
- 100ml ulja
- 2 kašičice soli
- zdrave semenke po izboru
Priprema:
- Umutite jaja pa im dodajte jogurt, mleko i ulje i sve lepo umutite mikserom.
- U odvojenoj posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa to postepeno dodajte u prvu smesu, uz neprestano mešanje.
- Na samom kraju dodajte ajvar i promešajte.
- U kalupe za mafine poređajte papirne korpice, pa sipajte smesu u njih i punite tako da jedna trećina korpice ostane prazna.
- Po želji možete posuti semenkama po izboru.
- Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, dok čačkalica zabodena u sredinu projica ne izađe čista.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.