Iako su temperature malo više nego prethodnih dana, u vazduhu se oseća dolazeća jesen sa svim svojim bojama i aromama. Jedno klasično jelo koje će vas ugrejati i zasititi je svakako pileći grašak koji uz pomoć ovih koraka možete veoma brzo pripremiti
Sastojci:
- 500g pilećeg belog mesa
- 300g svežeg ili smrznutog graška
- 1 srednji crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 2 kašike ulja
- 500ml pilećeg bujona
- So i biber po ukusu
Priprema:
- U većem loncu zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
- Dodajte pileće belo meso iseckano na kockice i pržite dok ne postane zlatno sa svih strana.
- Dodajte iseckani crni i beli luk i šargarepu na kolutove, pa dinstajte dok povrće ne omekša.
- Prelijte pilećim bujon i pustite da proključa.
- Smanjite vatru, dodajte grašak, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte na laganoj vatri dok piletina i povrće ne budu skoro gotovi, savetuje Moj mali kuvar.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.