Odlična varijacija gibanice jesu brzi trouglići koje uvek možete pripremiti za doručak ili večeru. Od sastojaka koje već imate kod kuće, napravite ukusan obrok za celu porodicu
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- Susam za posipanje
- 400 g sira
- 2 jaja
- So po ukusu
Za premaz:
- 2 jaja
- 1.2 dl ulja
- 2.5 dl jogurta
- 1 kašičica soli
Priprema:
- Za nadev razmutite jaja žicom za mućenje, pa dodajte sir i izmešajte. Posolite po ukusu.
- Za premaz takođe razmutite jaja, te dodajte ulje, jogurt i so, a potom sve promešajte.
- Uzmite jednu koru, pa ako je deblja podelite je uzduž na dva dela, a ako je tanja ostavite je celu. Premažite je pripremljenom smesom od jaja, ulja i jogurta.
- Presavijte je po dužini i ponovo premažite, a potom na jedan kraj stavite kašiku nadeva, te presavijajte u trougao (pogledajte kolaž pripreme).
- Formirane trouglove sa sirom ređajte u papirom za pečenje postavljen pleh, pa ih premažite preostalom smesom i pospite susamom.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C oko pola sata il dok lepo ne porumene.
- Poslužite tople uz jogurt il kako već volite.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.