Kažu da su pečurke toliko nutritivno bogate da u veganskoj ishrani mogu zameniti meso pa im mnogi pribegavaju kada poste ili su na bilo kakvoj detoksikaciji organizma. Ova salata je odličan spoj šampinjona i piletine, a kada u to dodate i pirinač, dobićete pravi obrok
Sastojci:
- 500 g pečuraka
- 1 zelena salata
- 250 g pirinča
- 250 g pilećeg belog mesa
- 200g kukuruza šećerca
- 5-6 kiselih krastavčića
- 300 g majoneza
- 2 dl pavlake
- origano
- biber
- so
Priprema:
- Izdinstajte pečurke, skuvajte piletinu i obarite pirinač pa i kukuruz šećerac.Sitno iseckajte meso kada se ohladi, a pečurke isecite na krupnije kocke.
- Obareni pirinač i kukuruz šećerac dobro ocedite. Zelenu salatu isecite na tračice.
- Izmešajte piletinu sa pečurkama, ohlađenim pirinčem i kukuruzom šećercem, sitno iseckanim kiselim krastavčićima, majonezom, pavlakom i origanom.
- Posolite i pobiberite salatu po ukusu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.