Miris suvog mesa koji se širi po kući pomešan sa kuvnaim povrćem je nešto što svi obožavamo. Pasulj je veoma izdašno jelo koje ne traži puno umeća i vremena za pripremu, a ukus osvaja na prvi zalogaj
Sastojci:
- 450 g pasulja
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 1 struk praziluka
- 300-400 g suvog mesa
- 1 kafena kašičica crvene mlevene paprike
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika začina
- 2 kašike brašna
- 30 ml ulja
- oko 10 zrnaca kima
- 3 lista lovora
- soli po ukusu
Priprema:
- Veče pre kuvanja, pasulj operite i potopite u hladnoj vodi da nabubri.
- Ujutru prospite vodu, sipajte novu i stavite pasulj da se kuva. Pustite da provri, a zatim kuvajte oko deset minuta. Nakon toga procedite prvu vodu, sipajte novu i ponovo pustite da provri. Ukoliko ima puno pene, prospite i ovu vodu pa nalijte treću.
- Sitno iseckajte dve glavice crnog luka i dodajte ih pasulju. Ubacite i dva lovorova lista, šargarepu, i praziluk. Dodajte i suvo meso-
- Jelo kuvajte oko sat i po do dva, zavisno od vrste pasulja. Dolivajte vodu po potrebi u zavisnosti koliku gustinu pasulja želite da postignete. Uvek koristite toplu vodu kada je dolivate.
- Kada je pasulj skuvan, napravite zapršku: U tiganju zagrejte ulje, pa dodajte brašno. Propržite, vodeći računa da ne izgori. Ostavite da se prohladi, a zatim dodajte crvenu mlevenu papriku. Dobro promešajte i prelijte zapršku u kuvani pasulj.
- Začinite po ukusu.
- Kuvajte poklopljeno još pet minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.