Krompir je namirnica koja se, izgleda, u Srbiji najčešće jede pa smo bili u stanju da smilsimo mali milion varijacija i jela sa ovim povrćem. Kako je neutralnog ukusa, krompir je odlična podloga i za mnoge kolače
Kada je ovaj recept u pitanju, pored krompira, potrebno je da nabavite i sir i šunku, a priprema ovog jela je veoma jednostavna, piše NS uživo.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 jaja
- 200 g seckane šunke
- 200 g kačkavalja ili sira po želji
- so
- biber
- brašno
- ulje
Priprema:
- Oljušten i opran krompir isecite na kocke pa potopite u vodu da odstoje 10 minuta.
- Nakon toga, skuvajte krompir u prethodno posoljenoj vodi. Kada bude gotov, izvadite ga i narendajte. Krompiru dodajte jaja i promešajte.
- U činiju sa krompirom dodajte sir ili kačkavalj i šunku i ponovo dobro promešajte. Posolite i pobiberite.
- Zagrejte ulje u dubokom tiganju, pa počnite sa oblikovanjem pljeskavica. Oblikovane pljeskavice od krompira uvaljajte u brašno sa obe strane i pažljivo položite u zagrejano ulje na srednjoj vatri.
- Pržite ih po dva minuta sa obe strane ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.