Sezona patlidžana je počela i trajaće, bogme, još dugo. Samim tim, nije loše iskoristiti svaki mogući recept za pripremu ovog savršenog povrća, a kada je u pitanju ovako jednostavna priprema, preostaje vam samo da nabavite sastojke
Sastojci:
- 2 manja patlidžana (oko 600 g)
- 500 g zrelijeg paradajza
- 1 dl maslinovog ulja
- so, biber, suvi bosiljak
- 2 kašike narendanog parmezana
Priprema:
- Patlidžan isecite na kolutove debljine oko jedan centimetar pa svaki kolut blago zasijecite. Stavljajte kolutiće u podmazanu vatrostalnu posudu tako da se dopola preklapaju prethodni i naredni kolut. Patlidžan pospite maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite sušenim bosiljkom.
- Paradajz ogulite i isecite na kockice pa rasporedite po začinjenom patlidžanu. Posolite i stavite da se peče oko 35 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Kada je patlidžan pečen, izvadite ga iz rerne, pospite parmezanom, pa vratite u toplu isključenu rernu na još par minuta da se sir otopi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.