Tikvice su neutralnog ukusa i kao takve, mogu se kombinovati i pripremati na razne načine. Jedan od njih je it aj da od tikvica napravite čips, još ukusniji od klasičnog
Sastojci:
- 3 veće tikvice
- 60 g brašna
- suvi biljni začin
- so
- začini: origano, bosiljak, beli luk u granulama, biber, ljuta paprika... (opciono)
- ulje za prženje
Priprema:
- Oljuštite tikvice, pa ih isecite pilerom na tanke šnite, poređajte u činiju, posolite i ostavite da odstoje pola sata. Ocedite tikvice od vode i spremite za prženje.
- U veću kesu za zamrzivač sipajte brašno, suvi biljni začin i/ili začine po ukusu, protresite, spustite listiće tikvica u kesu, pa zavežite kesu visoko pri vrhu i dobro je protresite. Tikvice će ravnomerno biti uvaljane u smesu za prženje.
- U tiganj sipajte ulje i uključite ringlu. Blizu tiganja sa uljem stavite šerpicu i sipajte u nju hladnu vodu.
- Pre nego što tikvice spustite u vruće ulje, nakratko ih spustite u šerpicu sa hladnom vodom - tako će se smesa od brašna i začina još bolje zalepiti za tanko isečeno povrće.
- Pržite tikvice u vrućem ulju minut-dva sa obe strane, pa ih vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće služite.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.