Krompir se u rerni može pripremiti na više načina, a priznaćete, u kombinaciji sa sirom, on je veoma ukusan i svima će se dopasti. Ako mu dodate i paradajz, dobićete pravo savršenstvo od obroka
Sastojci:
- 5 kompira
- so, biber, mlevena paprika, sušeni beli luk
- maslinovo ulje
- 4 jajeta
- 200 g pavlake
- praziluk
- čeri paradajz
- 2 kobasice
- 100 g kačkavalja
Pripremu:
- Isecite krompir na listiće i stavite na dno vatrostalne posude. Začinite, pospite maslinovim uljem i umešajte rukama. Stavite u prethodnu zagrejanu rernu na 200°C 20 minuta.
- Za preliv umutite jaja sa pavlakom pa dodajte iseckan čeri i praziluk. Pomešajte pa ubacite i seckane kobasice i začine. Prelijte preko krompira. Odozgo pospite rendanim kačkavaljem pa dodatno zapecite još petnaestak minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.