Brokoli je jedno od najomraženijih povrća na našim prostorima, a i karfiol mu je bukvalno za petama. Međutim, ako se pripreme na pravi način, ove vrste povrća mogu biti veoma ukusne, a nadasve su veoma hranljive
Sastojci:
- 3 mlada luka
- 1/3 praziluka
- 450 grama Carska mesavina (šargarepa, brokoli, karfiol)
- So, biber
- 1100ml vode
- 1 kocka juneće supe
- 1 jaje i dve kašike kisele pavlake
Priprema:
- Sitno iseckan luk propržite na malo ulja. Dodajte miks povrća i začinite.
- Nakon kratkog prženja, nalijte vodom i dodajte kockicu supe. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša.
- Sklonite čorbu sa vatre i nakon par minuta polako sipajte ručno umućenu smesu od jaja i pavlake, konstantno mešajući čorbu viljuškom, piše Stvar ukusa.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.