Uštipci su jedan od omiljenih doručaka kod Srba. recepata za ovo jelo je bezborj, ali i nadeva koji se uz njih mogu jesti: Sir, ajvar, kajmak, med, pekmez... Šta god poželite, sjajno se uklapa uz ovo pecivo
Sastojci:
- 2 jaja
- 300 g brašna
- 2 čaše jogurta
- pola kesice praška za pecivo
- malo soli
- 1 kašičica šećera
Priprema:
- Umutite jaja, pa uz neprestano mešanje dodajte jogurt, šećer i malo soli. Mešajte dok se sve ne sjedini pa dodajte polako brašno u koje ste sipali prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete glatko testo.
- Umućeno testo ostavite sa strane oko pola sata da odstoji.
- U šerpu ili tiganj sipajte malo veću količinu ulja i pustite da se dobro zagreje. Kašikom uzimajte testo iz činije i stavljajte u zagrejano ulje.
- Uštipke pržite sa svih strana dok ne dobiju lepu, zlatkastu boju. Kada budu gotovi, vadite ih na ubrus kako bi se upio višak ulja.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.