Pite su jedno od najbržuh jela koje se u našim kuhinjama priprema veoma često, kako za okupljanaj i proslave, tako za svakodnevne obroke. Nadeve je u većini slučajeva lako napraviti, ali ako želite da napravite pitu "kao iz pekare", postoji premaz koji će svaku pitu učiniti još sočnijom i lepšom, sa čime god je pravili
Sastojci:
- 2 šoljice mleka
- 6 kašika brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 šoljica uljađ
- so ili šećer u zavisnosti da li pravite slanu ili slatku pitu
Priprema:
Pomešajte prosejano brašno, kvasac, mleko, ulje i so ili šećer. Dobro sjedinite, pa dobijenim prelivom premažite svaku koru pre nego što stavite nadev, a sa ostatkom preliva prelijte pitu i ostavite sat i po da upije, pa tek onda pecite.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.