Meksiko je zemlja poznata po ogromnoj ljubavi prema hrani koja je uglavnom začinjena, a burito je zaštitni znak ove zemlje. Kada pred sobom imate recept, ne preostaje ništa drugo nego da prionete na pripremu ovog zanimljivog jela
Sastojci:
- 750g braon pasulja
- 3 glavice crnog luka
- 5 kašika biljnog začina
- 100g slanine
- 500g mlevenog mešanog mesa
- 1 čen belog luka
- so
- 1 kg paradajza
- 1 veza zeleni
- 1 čaša pavlake
- 100 g kačkavalja
- kupus
- pakovanje tortilja
Priprema:
- Skuvajte pasulj u slanoj vodi.
- Mleveno meso i slaninu izdinstajte, pa sjedinite sa pasuljem.
- Za salsu u posebnoj posudi pomešajte paradajz isečen na kockice, luk, zelen i začine pa staviti u frizider na pola sata.
- Na tortilju staviti 1 kašiku smese od pasulja i mesa, premazati kašikom pavlake, posuti rendanim sirom, staviti 2 kašike salse, rendanog kupusa i preklopiti. Na isti nacin nafilovati preostale tortilje.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.