Spanać je povrće koje u detinjstvu retko ko voli, ali tokom odrastanja saznajemo za njegove benefite pa nam polako postaje jedan od omiljenih sastojaka za pripremu jela. Ova čorbica je okrepljujuća i veoma jednostavna za pravljenje, a ukus joj je predivan
Sastojci:
- 1 kg spanaća,
- 2 veća krompira
- 2 čena belog luka
- Sok od 1 limuna
- Ulje
- So ili vegeta
- Biber
Priprema:
- Spanać dobro operite i skuvajte u velikoj šerpi dok ne omekša. Nakon kuvanja, ocedite spanać i dobro ga propasirajte da dobijete glatku masu.
- U istoj šerpi zagrijte malo ulja i propržite sitno iseckan beli luk. Ako ne postite na vodi, dodajte punu kašiku brašna i pržite ga zajedno s lukom dok ne postane svetlo smeđe boje.
- Dodajte propasiran spanać i krompir isečen na kockice u šerpu sa zaprškom. Ako se posti na vodi, izostavite zapršku i dodajte šaku kukuruznog brašna ili griza kako biste čorbu zgusnuli.
- Postepeno dodajte vodu ili bujon i sok od limuna, stalno mešajući. Količina tečnosti zavisi od željene gustine čorbe.
- Dodajte so ili vegetu i biber po ukusu. Kuvajte čorbu na srednjoj vatri dok se krompir ne skuva i čorba postane ukusna i kremasta. Povremeno promešajte.
- Poslužite posnu čorbu od spanaća toplu, možda sa kriškom limuna ili krutonima za dodatnu aromu i teksturu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.