Iako je sočivo 'stara namirnica', kod nas je nepravedno decenijama bila zapostavljena, ali se poslednjih par godina vraća u upotrebu. Iako ima mnogo vrsti ove sjajne mahunarke, najviše su u upotrebi crveno i zeleno sočivo
Sastojci:
- 1 konzerva kuvanog smeđeg sočiva
- 100g kuvanog kukuruza šećerca
- 250g sitne testenine
- 2žlice nasjeckanog peršuna
- 8 kiselih feferona ili 3 kisela krastavca
- 200g grčkog jogurta
- 1 češanj belog luka
- 1 kašičica soka od limuna
- 1 kašika seckane mirođije
Priprema:
- Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja, ocedite i malo ohladite pod vodom. Stavite je u posudu pa dodajte sitno seckani peršun.
- Ocedite i operite sočivo zajedno sa kukuruzom dodajte u testeninu.
- Naseckajte krastavcei ili feferone na sitno, stavite u posudu pa dodajte jogurt, seckanu mirođiju ,naseckani beli luk, maslinovo ulje i sok od limuna.
- Dodajte u posudu pa sve zajedno dobro dobro promešajte. Začinite po ukusu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.