Tajna uspešnih punjenih paprika je u nadevu: Koliko je ukusan, kako je začinjen, i naravno, koliko se paprika popuni. Takođe, većina voli da ostavi punjene paprike otvorene od gore, dok drugi, pak, vole da paprike zatvore paradajzom, tikvicama ili krompirom
Sastojci:
- 6 paprika za punjenje
- 250g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 1 šolja pirinča
- 1 šolja soka od paradajza
- vegeta, biber
Priprema:
- Crni luk i praziluk iseckati na kockice. Šargarepu narendati. Paprike očistiti od semena.
- Praziluk i crni luk propržiti na ulju ili masti par minuta pa dodati šargarepu i meso. Dobro promešati. Doliti pola šolje vode kako bi se lepo izdinstalo. Sipati u smesu pirinač. Dodati veliku kašiku vegete i bibera po ukusu.
- Paprike složiti u veću šerpu. Svaku napuniti do vrha smesom, ravnomerno. Paradajz iseći na kolutove i svaku od paprika poklopiti njime.
- Sipati vode u šerpu do polovine paprika, pa sipati paradajz sok. Staviti na ringlu i poklopiti. Smanjiti na srednju temperaturu. Kuvati dok paprike i pirinač ne omekšaju.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.