Testenina sa kupusom je jedno od omiljenih jela na našim prostorima koje datira još iz perioda mladosti naših baka. Pored popularnosti i nezaboravnog ukusa, ovo jelo se izdvaja i po tome što je veoma povoljno za pripremu jer vam je potrebno svega par sastojaka
Ukoliko ste ljubitelj domaćih testenina, možete ih napraviti i sami, a jelo će biti daleko ukusnije umesto da ih kupite u radnji, savetuje Lepota i zdravlje.
Sastojci:
- 1 manja glavica kupusa
- 500g testenine po izboru
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica vegete
- so i biber po ukusu
- 3-4 kašike ulja
- 1/2 šolje vode
Priprema:
- Kašiku ulja zagrejte na srednjoj temperaturi i propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast, a potom dodajte sitno iseckan beli luk i pržite još jedan minut.
- Kupus isecite malo krupnije nego za salatu pa dodajte prženom luku. Uspite šećer, vegetu i preostalo ulje. Dinstajte kupus sve dok ne omekša, a povremeno dodajite malo vode.
- U međuvremenu skuvajte testeninu u ključaloj slanoj vodi, a zatim je ocedite i isperite pod mlazom hladne vode.
- Pred kraj dinstanja, posolite i pobiberite kupus.
- Dodajte testeninu u kupus i promešajte. Služiti toplo.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.