U Srbiji se nekako podrazumeva da ćufte budu u sosu od paradajza. Jednostavno, navikli smo na takav ukus i to je u redu, ali zašto ne bismo probali nešto novo? Naš predlog su ćufte po švedskom receptu, u laganom belom sosu koji će čak i deca obožavati
Sastojci:
- 600 g goveđeg mesa
- 300 g teletine
- 2 glavice luka
- 60 g prezli
- 1 jaje
- 1 karanfilić
- 140 ml pavlake za kuvanje
- 150 ml goveđeg bujona
- 1 kašičica senfa
- biber, so
- muskatni orah
- malo cimeta
Priprema:
- Upržite sitno naseckan luk, da se blago karamelizuje.
- Sa strane pomešajte mleveno meso, jaje, izrendani karanfilić, malo muskatnog oraha, prezle, biber, so, cimet, senf i 60 mililitara pavlake za kuvanje, pa dobro zamesite i ostavite da odstoji 15 minuta.
- Od ove smese napravite ćufte, poređajte ih na tacnu i ostavite sat vremena u frižideru.
- Sipajte malo ulja u tiganj, pa ispržite ćufte i izvadite ih sa strane. U isti tiganj sipajte malo proceđene goveđe supe i ostatak pavlake za kuvanje i ostavite da provri. Ovim sosom prelijte ćufte i služite ih uz prilog po želji.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.