Hrskave spolja, a sočne iznutra, suve šljive u slanini su preukusna zakuska koja se priprema za manje od pola sata. Kombinacije slatko- slanih ukusa, konkretno mesa i voća se savršeno uklapaju, a ako im dodate i odgovarajuće piće, imaćete sve uslove za potpuni ugođaj
Sastojci:
- 400 g suvih šljiva bez koštica
- 200 g tanko isečene slanine
- 200 g maslina bez koštica
Priprema:.
- Suve šljive napunite polovinom masline i zamotajte u tanku šnitu slanine. Svaku šljivu probodite čačkalicom kako slanina ne bi spala.
- Složene šljive položite na pleh za pečenje obložen pek papirom.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok slanina ne postane zlatnosmeđa i hrskava.
- Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.