Jela sa testeninom su brza za pripremu i mngoima su omiljena jer s emogu napraviti na razne načine. Naš predlog za dobrodošlicu proleću je pasta primavera, ukus koji će vas sigurno asocirati na najlepše godišnje doba u godini
Sastojci:
- 1 pakovanje testenina
- 1 tikvica
- 1 šolja čeri paradajza
- 1 paprika
- 1 cvet brokolija
- polovina glavice crnog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašika suvog začina
- sok od jednog limuna
- 150 g putera
- pola šolje rendanog parmezana
- voda
- so
Priprema:
- Skuvajte testeninu prema uputstvu u slanoj vodi. Vodu u kojoj ste kuvali testeninu ne prosipajte, već sačuvajte sa strane.
- Za to vreme oljuštite tikvicu i isecite je na kolutove ili na četvrtine koluta. Papriku isecite na željene komade, a čeri paradajz možete i na polovine.
- U veliki tiganj sipajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk kao i sitno seckan crni luk i dinstajte oko pet minuta dok obe vrste luka ne omekšaju. Potom ubacite sve povrće i dinstajte dok se sve ne skuva, ali nemojte da vam bude mnogo kašasto povrće.
- Kada sve bude gotovo, onda ubacite kuvanu testeninu, puter, limunov sok, parmezan i malo tečnosti u kojoj se kuvala testenina. Začinite pa po želji možete da pospete još parmezana.
- Gotovo jelo servirajte i poslužite uz neki sir ili pavlaku.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.