Prvi 96 pregleda 21. Mart 2025.

Stiglo je proleće, a primavera je pasta ćeš obožavati!

canva

Jela sa testeninom su brza za pripremu i mngoima su omiljena jer s emogu napraviti na razne načine. Naš predlog za dobrodošlicu proleću je pasta primavera, ukus koji će vas sigurno asocirati na najlepše godišnje doba u godini

Sastojci:

  • 1 pakovanje testenina
  • 1 tikvica
  • 1 šolja čeri paradajza
  • 1 paprika
  • 1 cvet brokolija
  • polovina glavice crnog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika suvog začina
  • sok od jednog limuna
  • 150 g putera
  • pola šolje rendanog parmezana
  • voda
  • so

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Skuvajte testeninu prema uputstvu u slanoj vodi. Vodu u kojoj ste kuvali testeninu ne prosipajte, već sačuvajte sa strane.
  2. Za to vreme oljuštite tikvicu i isecite je na kolutove ili na četvrtine koluta. Papriku isecite na željene komade, a čeri paradajz možete i na polovine.
  3. U veliki tiganj sipajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk kao i sitno seckan crni luk i dinstajte oko pet minuta dok obe vrste luka ne omekšaju. Potom ubacite sve povrće i dinstajte dok se sve ne skuva, ali nemojte da vam bude mnogo kašasto povrće.
  4. Kada sve bude gotovo, onda ubacite kuvanu testeninu, puter, limunov sok, parmezan i malo tečnosti u kojoj se kuvala testenina. Začinite pa po želji možete da pospete još parmezana.
  5. Gotovo jelo servirajte i poslužite uz neki sir ili pavlaku.

Prijatno!

Tvoja reakcija?