Prvi 99 pregleda 26. Jun 2024.

Špargle sa sušenim paradajzom i belim lukom!

canva

Špargla kao lek nam je obično dostupna u zelenoj, beloj ili ljubičastoj boji. Lekoviti su joj i koren i izdanci, a pravilnom pripremom ovog povrća, obezbedićete unos vitalnih hranljivih materija u svoj organizam i obezbedite sebi ukusan i zdrav obrok

Sastojci:

  • 250 g špargle
  • 50 grama sušene slanine , pancete
  • 2 čena belog luka
  • 50 grama sušenog partadajza
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So i biber

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Špagle očistite tako što ćete  palcem i kažiprstom jedne ruke šparglu držati za sam donji kraj, a i saviti sve dok ne punke i otkine se. Špargla će svaki put pući tačno tamo gde se završava drvenasti deo, piše Liveni tiganj.
  2. Ako su špargle deblje ili malo starije možete ih oljuštiti sa ljuštilicom
  3. U prethodno zagrejan tiganj sipajte maslinovo ulje i iseckanu slaninu i pustite da se zagreje i da slanina postane "providna". 
  4. Nakon toga stavite špargle u tiganj a zatim dodajte i sitno isečen beli luk. Posolite i pobiberite špargle po ukusu, ali imajte u vidu da sušeni paradjz ima određenu količinu soli u sebi.
  5. Špargle treba peći 3-5 minuta, a pred sam kraj dodati sušeni paradajz koji ste predhodno potopili u vruću vodu kako bi se rehidrirao.

Prijatno!

Tvoja reakcija?