Špargla kao lek nam je obično dostupna u zelenoj, beloj ili ljubičastoj boji. Lekoviti su joj i koren i izdanci, a pravilnom pripremom ovog povrća, obezbedićete unos vitalnih hranljivih materija u svoj organizam i obezbedite sebi ukusan i zdrav obrok
Sastojci:
- 250 g špargle
- 50 grama sušene slanine , pancete
- 2 čena belog luka
- 50 grama sušenog partadajza
- 1 kašika maslinovog ulja
- So i biber
Priprema:
- Špagle očistite tako što ćete palcem i kažiprstom jedne ruke šparglu držati za sam donji kraj, a i saviti sve dok ne punke i otkine se. Špargla će svaki put pući tačno tamo gde se završava drvenasti deo, piše Liveni tiganj.
- Ako su špargle deblje ili malo starije možete ih oljuštiti sa ljuštilicom
- U prethodno zagrejan tiganj sipajte maslinovo ulje i iseckanu slaninu i pustite da se zagreje i da slanina postane "providna".
- Nakon toga stavite špargle u tiganj a zatim dodajte i sitno isečen beli luk. Posolite i pobiberite špargle po ukusu, ali imajte u vidu da sušeni paradjz ima određenu količinu soli u sebi.
- Špargle treba peći 3-5 minuta, a pred sam kraj dodati sušeni paradajz koji ste predhodno potopili u vruću vodu kako bi se rehidrirao.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.