Sve više ljudi se opredeljuje da iz svoje ishrane izbaci gluten i belo brašno, a alternativu pronalazi u raznim brašnima drugih žitarica od celog zrna. Takođe, mnogi food blogeri podržavaju ovu ideju iz zdravstenih razloga, a među njima je i Nataša Denić
Ona na Instagramu stoji iza profila pod nazivom "pecatzivota" i deli sa nama sjajne recepte.
Sastojci:
- 3 jaja
- 200ml jogurta
- 200g speltinog brašna
- 1 srednja kašika soli
- 1 srednja kašika praška za pecivo
- 50ml kisele vode
- 100g palente
- 50ml maslinovog ulja
- kašika susama
- 100g feta sira
- 100g kiselih krastavčića
- 100g pilećih prsa ili parizera
Priprema:
- Umutiti jaja mikserom, dodati jogurt, pa postepeno dodavati brašno uz neprestano mućenje.
- Posoliti, dodati prašak za pecivo i kiselu vodu pa postepeno kašikom dodavati palentu. Na kraju dodati i maslinovo ulje.
- Kada dobijete masu srednje gustine, dodati joj na kockice isečene kisele krastavčiće, pileća prsa i sir. Izliti u pleh dimenzija 25x30 cm obložen pek papirom.
- Posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.