Sočivo je mahunarka koja se od davnina koristi u ljudskoj ishrani, ali je kod nas bila nepravedno zapostavljena. Poslednjih godina se polako vraća na zasluženo mesto pa je u mnogim receptima upravo sočivo glavni sastojak, što je slučaj i sa ovom salatom
U kombinacioji sa tunjevinom i povrćem, dobićete nutritivno bogatu salatu koju možete jesti kao obrok, ali i prilog uz razna jela, piše Jeca kuvarica.
Sastojci:
- 400g skuvanog i oceđenog sočiva ili 1 konzerva
- 1 tunjevina
- nekoliko čeri paradajza
- 1 pečena paprika
- 1 manji krastavac
- 1 manji crni luk
- malo svežeg peršuna
- 1 kašičica soli
Dresing:
- 1-2 kašike ulja
- 1 kašika meda
- 2 kašike jabukovog sirća
- biber
Priprema:
- Tunjevinu i sočivo ocedite od viška tečnosti. Čeri isecite na kolutove, papriku i krastavac na kockice. Crni luk takođe iseckajte na kockice i peršun usitnite. Sjedinite iseckano povrće sa sočivom i tunjevinom, posolite i promešajte salatu.
- Za dresing sjedinite sve sastojke i prelijte preko salate. Lagano promešajte i dodatno začinite po ukusu.
- Ohladite pola sata u frižideru pre služenja.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.