Prvi 72 pregleda 23. Mart 2025.

Salata sa tunom i sočivom: Zvezda svake trpeze!

canva

Sočivo je mahunarka koja se od davnina koristi u ljudskoj ishrani, ali je kod nas bila nepravedno zapostavljena. Poslednjih godina se polako vraća na zasluženo mesto pa je u mnogim receptima upravo sočivo glavni sastojak, što je slučaj i sa ovom salatom

U kombinacioji sa tunjevinom i povrćem, dobićete nutritivno bogatu salatu koju možete jesti kao obrok, ali i prilog uz razna jela, piše Jeca kuvarica.

Sastojci:

  • 400g skuvanog i oceđenog sočiva ili 1 konzerva
  • 1 tunjevina
  • nekoliko čeri paradajza
  • 1 pečena paprika
  • 1 manji krastavac
  • 1 manji crni luk
  • malo svežeg peršuna
  • 1 kašičica soli

Dresing:

  • 1-2 kašike ulja
  • 1 kašika meda
  • 2 kašike jabukovog sirća
  • biber

 | Author: canva canva

 Priprema:

  1. Tunjevinu i sočivo ocedite od viška tečnosti. Čeri isecite na kolutove, papriku i krastavac na kockice. Crni luk takođe iseckajte na kockice i peršun usitnite. Sjedinite iseckano povrće sa sočivom i tunjevinom, posolite i promešajte salatu.
  2. Za dresing sjedinite sve sastojke i prelijte preko salate. Lagano promešajte i dodatno začinite po ukusu.
  3. Ohladite pola sata u frižideru pre služenja.

Prijatno!

Tvoja reakcija?