Hrskava spolja,a sočna ununtra, porchetta je sa razlgoom jedno od omiljenih jela kod Italijana. Ovo jelo se priprema kao rolada sa mnogo začina i pažnje, a svaki njegov zalogaj odvešće vas u novu dimenziju
Sastojci:
- 3 kilograma svinjskog paufleka
- ruzmarin
- majčina dušica
- čili paprika
- beli luk
- so
- biber
Priprema:
- Izlupati meso čekićem dok se ne istanji i posoliti sa svih strana.
- Napuniti začinima, sitno seckanim belim lukom, paprikom, biberom i urolati. Dobro zategnuti koncem i složiti pa dodatno posoliti na vrhu i premazati uljem.
- Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 2 i po sata.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.