Ako spadate u onaj procenat ljudi koji tradicionalno obeležavaju Badnji dan kako je Crkva propisala, onda bi trebalo da znate da je trpeza tog dana posna i da se po pravilu ne jede riba. Ako pak želite da svojoj porodici pripremite nešto novo i nesvakidašnje pored dobro poznatih jela, odlučite se za posnu verziju karbonare
Iako u njoj nema mesa, recept će se svima sigurno dopasti, piše Ona.
Sastojci:
- 500g posnih špageta
- 1 glavica crnog luka
- 70g sušenog paradajza
- 1 manja tikvica
- 2- 3 čena belog luka
- malo dimljena aleve paprike
Sos:
- 200ml vode
- 100g indijskih oraha
- 1 kašika limunovog soka
- so po ukusu
- beli luku prahu
Priprema:
- Uveče potopite indijske orahe u vodi i ostavite da tako prenoće.
- Ujutru skuvajte špagete prema uputstvu.
- Suvi paradajz iseckajte sitno i dodajte mu dimljenu papriku. Indijske orahe ocedite pa u blenderu usitnite i dodajte smesu od suvog paradajza i dimljene paprike.
- Iseckajte crni i beli luk pa na malo vode i ulja kratko dinstajte. Tikvicu oljuštite, pa isecite na komade željene veličine, najbolje što sitnije, pa ubacite i njih da se dinstaju sa lukom. Kada tikvica omekša, ubacite smesu iz blendera i dobro promešajte. Dodajte i sok od limuna.
- Špagete ubacite u smesu, dobro promešajte i poslužite. Ukrasite po želji.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.