Prvi 1286 pregleda 26. Februar 2025.

Ručak po meri: Zapečene tikvice sa sirom!

canva

S obzirom na visok sadržaj vode, tikvice spadaju u veoma laganu vrstu povrća koje se može pripremiti na više načina. Iako su one omiljene leti, mogu se pronaći i tokom zime

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 3 jaja
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 100 ml milerama
  • 30 g parmezana
  • maslinovo ulje
  • so, biber, bosiljak, origano

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Tikvice operite i isecite na krugove debljine oko pola prsta.
  2. Nauljite pleh maslinovim uljem pa poređajte kolutove tikvica. Preko pospite pola mere rendanog kačkavalja.
  3. U posudi razbijte jaja, dodajte parmezan, mileram i začine, pa pospite preko tikvica.
  4. Pecite 20 - 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i preko stavite ostatak kačkavalja pa vratite na još 10 min u rernu da se jelo zapeče.

Prijatno!

Tvoja reakcija?