S obzirom na visok sadržaj vode, tikvice spadaju u veoma laganu vrstu povrća koje se može pripremiti na više načina. Iako su one omiljene leti, mogu se pronaći i tokom zime
Sastojci:
- 3 tikvice
- 3 jaja
- 200 g rendanog kačkavalja
- 100 ml milerama
- 30 g parmezana
- maslinovo ulje
- so, biber, bosiljak, origano
Priprema:
- Tikvice operite i isecite na krugove debljine oko pola prsta.
- Nauljite pleh maslinovim uljem pa poređajte kolutove tikvica. Preko pospite pola mere rendanog kačkavalja.
- U posudi razbijte jaja, dodajte parmezan, mileram i začine, pa pospite preko tikvica.
- Pecite 20 - 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i preko stavite ostatak kačkavalja pa vratite na još 10 min u rernu da se jelo zapeče.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.