Lisnato testo je veoma pristupačno pa ga uvek treba imati u zamrzivaču. Odlična je zamena za kore i beskrajno mešenje, a od njega se mogu napraviti raznorazni specijaliteti za koje vam uopšte ne treba puno vremena
Sastojci:
- 600 g lisnatog testa
- 300 g krem sira
- 2 čena belog luka
- 200 g feta sira
- 100 g tvrdog sira (može čedar) + još 50 g za posipanje
- 20 g peršuna
- 1 jaje
Priprema:
- Pomešajte krem sir i izgnječen beli luk, pa to namažite na lisnato testo. Pospite usitnjenim feta sirom, pa rendanim tvrdim sirom.
- Odozgo dodajte sitno iseckan peršun, pa rolajte testo dok ne dobijete čvrst rolat.
- Secite nožem tako dobijete osam "pužića".
- Premažite sve parčiće umućenim jajetom, pa pospite rendanim tvrdim sirom po izboru.
- Pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.