Prvi 9589 pregleda 11. Januar 2025.

Recept za svima omiljeni jaffa kolač!

canva

Jaffa je keks koji se rado jede, ali kada je u pitanju kolač, njemu zaista nema premca! Tako je mekan i sočan, a u isto vreme kiselkasto- sladak da ga možemo pojesti u nenormalnim količinama

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 24 kašike šećera
  • 24 kašike ulja
  • 24 kašike mleka
  • 24 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 3 kašike šećera
  • 1 čaša vode
  • 3 kašike džema od kajsija
  • 1 pomorandža

Glazura:

  • 200 g čokolade
  • 30 g margarina

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Za koru umutiti 4 jaja, šećer,ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Kada se dobije lepa kremasta smesa, sipati je u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Peći koru na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi iseći je pola po debljini (visini).
  2. U posudu staviti da se istopi 3 kašike šećera i čašu vode, pa dodati džem od kajsije kao sastojak. Jedan deo kore koji ste prethodno isekli izdrobite i izrendajte jednu zamrznutu pomorandžu. Sve dobro sjediniti i izmešati. Ako je mnogo gusto dodati malo vode ili fante da se sve lepo sjedini.
  3. Fil premazati preko kore i preliti rastopljenom čokoladom.

Prijatno!

Tvoja reakcija?