Jaffa je keks koji se rado jede, ali kada je u pitanju kolač, njemu zaista nema premca! Tako je mekan i sočan, a u isto vreme kiselkasto- sladak da ga možemo pojesti u nenormalnim količinama
Sastojci:
- 4 jaja
- 24 kašike šećera
- 24 kašike ulja
- 24 kašike mleka
- 24 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 3 kašike šećera
- 1 čaša vode
- 3 kašike džema od kajsija
- 1 pomorandža
Glazura:
- 200 g čokolade
- 30 g margarina
Priprema:
- Za koru umutiti 4 jaja, šećer,ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Kada se dobije lepa kremasta smesa, sipati je u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Peći koru na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi iseći je pola po debljini (visini).
- U posudu staviti da se istopi 3 kašike šećera i čašu vode, pa dodati džem od kajsije kao sastojak. Jedan deo kore koji ste prethodno isekli izdrobite i izrendajte jednu zamrznutu pomorandžu. Sve dobro sjediniti i izmešati. Ako je mnogo gusto dodati malo vode ili fante da se sve lepo sjedini.
- Fil premazati preko kore i preliti rastopljenom čokoladom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.