Jedna od najboljih ideja da iskoristite stari hleb jesu bruskete: Uz hrskavo zapečenu koricu, začine i par sastojaka koja imate u kući, imaćete odlično posluženje za iznenadne goste, ali i za planirano druženje sa prijateljima ili za večeru udvoje
Sastojci:
- stari baget ili običan rezani hleb
- 2- 3 paradajza
- desetak maslina
- suhomesnato po izboru
- kačkavalj ili sir po izboru
- maslinovo ulje
- nekoliko čenova belog luka
- začini po ukusu
Priprema:
- Ukoliko već nije izrezan, baget isecite na parčiće debljine prsta.
- Poređati hleb na pleh prekriven pek papirom i peći ga oko 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
- Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Oljuštiti nekoliko čena belog luka. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Začiniti po ukusu.
- Isekane sastojke za bruskete pomešajte i stavite na svako parče hleba pa isprskajte maslinovim uljem i vratite u rernu na još 5 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.