Prvi 42 pregleda 07. Januar 2025.

Recept za najmekšu Božićnu česnicu

canva

Česnica se u različitim krajevima Srbije priprema na različite načine, pa se tako u Vojvodini priprema slatka, u nekim krajevima se premazuje medom, a negde se pravi od kukuruznog brašna. Mi smo se odlučili za klasičnu pogaču koju možete poslužiti kao najmekšu česnicu na prazničnoj trpezi

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 25 g svežeg kvasca
  • 300 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika šećera
  • Svinjska mast za premazivanje

 | Author: canva canva

Priprema:

Izmrvite kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i pustite da nadođe. Pomešajte brašno, so i ulje, pa dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite ga da naraste oko 30 minuta. Premesite testo, oblikujte pogaču i stavite je u podmazan pleh.

Premažite pogaču svinjskom mašću i pecite na 200°C oko 30-40 minuta, dok ne dobije hrskavu koricu.

Prijatno!

Tvoja reakcija?